Events

Το GENERATION NEXT συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής.
Η Λουκαΐδου Γεωργία, Δρ. Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της ομάδας του Generation Next, θα μιλήσει για το Generation Next. Θα κάνει μια ιστορική αναδρομή από το 2017 έως και σήμερα, παρουσιάζοντας την εξέλιξη του προγράμματος και τον ολοένα αυξανόμενο κοινωνικό αντίκτυπο που έχει σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό. Επιπλέον θα αναφερθεί στις καινοτομίες που προσφέρει το πρόγραμμα , με στόχο τη βελτίωσης της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδιακασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για τη διάδοση της εκπαίδευσης STEM και των αξιών της στην Ελλάδα.
Τίτλος: GENERATION NEXT: ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ,
Πότε: Σάββατο 15/10/2022, 09:30
Σημείωση: Η ομιλία θα γίνει με ζωντανή μετάδοση (LIVE STREAMING) μέσω YouTube
Βρείτε πληροφορίες για το συνέδριο εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κάντε την εγγραφή σας εδώ

To εργαστήριο αποτελεί εισαγωγή στις βασικές αρχές δημιουργίας εφαρμογών (App Development) με τη χρήση του λογισμικού του ΜΙΤ, App Inventor. Η ενότητα περιλαμβάνει βασικό προγραμματισμό και καλλιεργεί νέες δεξιότητες (π.χ.αλγοριθμική σκέψη, επίλυση προβλήματος) ενώ δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν πλήρως λειτουργικές εφαρμογές που μπορούν να κατεβάσουν και να “τρέξουν” στο κινητό τους.
Η μεθοδολογία βασίζεται στις βασικές αρχές της STEM εκπαίδευσης, ήτοι στη διερευνητική μάθηση και το “learn-by-doing” ενώ θα χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα του ΜΙΤ, App Inventor. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με βασικά στοιχεία του AppInventor, την πλατφόρμα και τον κώδικα και στη συνέχεια θα εφαρμόσουν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που που θα τρέχει σε περιβάλλον android.
Βρείτε πληροφορίες για το συνέδριο εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κάντε την εγγραφή σας για συμμετοχή στο workshop εδώ

Το Patras Codecamp επιστρέφει φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά σε phygital έκδοση για τρεις ημέρες γεμάτες Κώδικα, Τεχνολογία και Μεταφορά Γνώσης! Το Generation Next θα είναι εκεί με 2 online workshops για μαθητές ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Σάββατο 13/11, 16:00-18:00 | Εισαγωγή στο Arduino

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (Ι.Τ.Υ.Ε.) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) / ερευνητική ομάδα DAISSy συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education».
Σε ποιους απευθύνεται: Σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές/τριες όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές/τριες και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, στελέχη εκπαίδευσης, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M.
Το Generation Next συμμετέχει στο Συνέδριο με 2 Εργαστηριακές Συνεδρίες:
Παρασκευή 7/5, 9:30-11:00: Εισαγωγή στο Arduino μέσω Tinkercad
Παρασκευή 7/5, 16:00-17:30: Εισαγωγή στο App Inventor για τη δημιουργία εφαρμογών
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε εδώ.
Φόρμα εγγραφής: εδώ
Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα του συνεδρίου εδώ.

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη διαδικτυακή διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» με αντικείμενό τη χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Πού απευθύνεται
Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης & Κολεγίων καθώς και σε όλους όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της εκπαίδευσης.
Αναλυτικό πρόγραμμα: εδώ
Δωρεάν συμμετοχή: Το κόστος διοργάνωσης καλύπτεται από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την πολύτιμη συνδρομή των Χορηγών
Ημέρες-Ώρες: Σάββατο: 09:30-14:30 και Κυριακή 10:00-14:50
Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Είσαι εκπαιδευτικός β' βάθμιας εκπαίδευσης;
Αν ενδιάφερεσαι να αποκτήσεις επιπλέον γνώσεις πάνω στο STEM, να λύσεις απορίες και να συζητήσεις ιδέες σου, τότε κάνε εγγραφή και δήλωσε το ενδιαφέρον σου σε οποιοδήποτε από τα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί! Θα τα βρεις όλα εδώ!
Στα σεμινάρια θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις απορίες, σκέψεις και ιδέες σχετικά με το υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο Generation Next και δυνατότητες αξιοποίησής του εντός της διδακτέας ύλης (β’ βάθμιας εκπαίδευσης), αλλά και στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος.
Δες όλα τα προγραμματισμένα σεμινάρια εδώ.

Ο Δήμος Αθηναίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης / Technical University of Crete και η ΔΑΕΜ Α.Ε. καλούν παιδιά και γονείς να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που ξεδιπλώνονται όταν επιστήμη, τεχνολογία και εκπαίδευση συγκλίνουν!
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ένας ξεχωριστός κόσμος θα ζωντανέψει στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων!
⚡Οι νεαροί επισκέπτες ειδικότερα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από έντεκα ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM που απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 99+. Με δημιουργικούς τρόπους, τα παιδιά θα πειραματιστούν με τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας για να αντιληφθούν τελικά ότι «η τεχνολογία του μέλλοντος» είναι πλέον δίπλα τους.
----
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Για δεύτερη χρονιά, η Vodafone συμπράττει με το Singularity University ως Platinum Sponsor στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που φέρνει την ελληνική κοινωνία πιο κοντά σε τεχνολογίες αιχμής.
Το SingularityU Greece Summit επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής στις 11-12 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: Vision Forward.
Διακεκριμένοι ομιλητές όπως, μεταξύ άλλων, ο David Roberts, o Ramez Naam και ο Αmin Toufani, θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο των εκθετικών τεχνολογιών και θα μοιραστούν μαζί του το δικό τους όραμα για το αύριο.
Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, μέσω livestreaming.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Μη χάσεις την ευκαιρία για μία hands-on γνωριμία με τις επιστήμες μέσω μίας σειράς παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με ολογράμματα, ρομποτική και έξυπνες τεχνολογίες, καθώς και μια σειρά πειραμάτων φυσικής. Τα workshops στο θα πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα:
- The Mall Athens (3ος όροφος, μπροστά στα Village): Παρασκευή 1/11 από 17.00 έως 21.00, Σάββατο 2/11 από 12.00 έως 20.00 και Κυριακή 3/11 από 12.00 έως 18.00
- Golden Hall (ισόγειο, μπροστά στα Starbucks): Σάββατο 2/11 και Κυριακή 3/11 μεταξύ 12.00 και 18.00
- Mediterranean Cosmos (1ος όροφος, πλατεία Eurobank): Σάββατο 2/11 και Κυριακή 3/11 μεταξύ 12.00 και 18.00

Το Σάββατο 12 & 19 Οκτωβρίου, η #ομάδαReady σε περιμένει στο κατάστημα Vodafone στο Golden Hall για ?να εμπνευστείς, ? να μάθεις και ? να φτιάξεις το δικό σου ολόγραμμα! Κλείσε τη θέση σου εδώ