Σεμινάρια

Tα STEM Virtual Classrooms είναι διαθέσιμα για τους εγγεγραμμένους καθηγητές της πλατφόρμας Vodafone Generation Next!

Παρακολουθήστε Online, διαδραστικά σε πραγματικό χρόνο, σεμινάρια από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

Στα σεμινάρια θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε απορίες, σκέψεις και ιδέες σχετικά με το υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο Generation Next και δυνατότητες αξιοποίησής του εντός της διδακτέας ύλης (β’ βάθμιας εκπαίδευσης), αλλά και στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος.

Είσαι καθηγητής και θέλεις να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια;
Ολοκληρωμένα
 • Τρίτη, 17 Δεκ. 20:00
  Εκπαιδευτής: Σωτηρίου Σοφοκλής
  Μάθημα 5ο: Διερευνητική μαθηση και tips για κατασκευές

  Στόχος του μαθήματος είναι να έρθουμε σε επαφή με τη διερευνητική μάθηση και να εξερευνήσουμε πώς μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούμε να φτάσουμε στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος. Το μάθημα αυτό, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία των δικών μας projects στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους του Generation Next.

 • Σάββατο, 14 Δεκ. 11:30
  Εκπαιδευτής: Λιωνής Σπύρος
  Μάθημα 4ο: Arduino Αισθητήρες και Περιφερειακά 2

  Στο μάθημα αυτό ασχολούμαστε με πιο σύνθετες, ολοκληρωμένες εφαρμογές, που μπορούν να αποτελέσουν βάση και έμπνευση για τις δικές σας δημιουργίες.

 • Παρασκευή, 13 Δεκ. 20:00
  Εκπαιδευτής: Λιωνής Σπύρος
  Μάθημα 3ο: App Development

  Στο μάθημα αυτό, θα γνωρίσουμε το περιβάλλον προγραμματισμού App Inventor, το οποίο μας επιτρέπει να φτιάξουμε τις δικές μας εφαρμογές για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (smartphone, tablets, κλπ).

 • Σάββατο, 7 Δεκ. 11:30
  Εκπαιδευτής: Λιωνής Σπύρος
  Μάθημα 2ο: Arduino Αισθητήρες και Περιφερειακά

  Στο μάθημα αυτό παρουσιάζεται μία σειρά από αισθητήρες και επιδράστες, που θα σου επιτρέψουν να κατασκευάσεις τους δικούς σου αυτοματισμούς.

 • Παρασκευή, 6 Δεκ. 20:00
  Εκπαιδευτής: Λιωνής Σπύρος
  Μάθημα 1ο: Arduino Basics

  Στο μάθημα αυτό θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τις βασικές δυνατότητες του Arduino και να λάβεις τις γνώσεις που χρειάζονται για να φτιάξεις τα δικά σου ρομποτάκια, αυτοματισμούς και καινοτόμες κατασκευές!