Το πρόγραμμά μας

Οι εξερευνητές του σήμερα, οι δημιουργοί του αύριο.

Το Generation Next είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη. Το Ίδρυμα Vodafone φέρνει μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία STEM και δίνει τη δύναμη στους «εξερευνητές του σήμερα» να φτιάξουν την κοινωνία του αύριο που ονειρεύονται.

Το πρόγραμμα είναι η εξέλιξη του STEMpowering Youth που υλοποιείται από το Ίδρυµα Vodafone σε συνεργασία με την SciCo και την Ελληνογερμανική Αγωγή από το 2017 και περιλαμβάνει εξωσχολικά εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό STEM και mobile εκπαιδευτικό παιχνίδι για την αστρονομία. Το σχετικό υλικό έχει εγκριθεί και είναι διαθέσιμο στο πλαίσιο του προγράµµατος Open Schools for Open Societies.

Πρόσφατα το πρόγραμμα διακρίθηκε στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού των Mariano Gago Ecsite Awards με το κορυφαίο βραβείο Sustainable Success Award 2019, ξεχωρίζοντας για τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία, ως εργαλείο ενδυνάμωσης των νέων.

Ανακάλυψε και εσύ τον κόσμο του STEM και πάρε έμπνευση από τις ομάδες μαθητών και καθηγητών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα έως σήμερα. Μοιράσου την εμπειρία τους παρακολουθώντας τα True Stories.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα και το Ίδρυμα Vodafone εδώ.