Επιτροπή αξιολόγησης

Και ποιος θα αξιολογήσει τις συναρπαστικές τεχνολογικές δημιουργίες σου;

Η αξιολόγηση, των projects και η ανάδειξη των νικητήριων ομάδων θα πραγματοποιηθεί από εξαμελή κριτική επιτροπή, που αποτελείται από προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία στον χώρο των επιστημών αλλά και των τηλεπικοινωνιών.

 

Μιχάλης Μπλέτσας

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Διευθυντής πληροφορικής και ερευνητής στο MIT Media Lab. Πέρα από την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης, ο Μιχάλης είναι γνωστός ως μέλος της ομάδας δημιουργών και σχεδιαστών της πρωτοβουλίας "One Laptop Per Child", που έλαβε το βραβείο Index το 2007 για τη συμβολή του στην υποστήριξη της πρόσβασης παιδιών από αναπτυσσόμενες χώρες στην τεχνολογία και την εκπαίδευση . Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στο Boston University και στο Northeastern University των ΗΠΑ στους τομείς της βιοϊατρικής μηχανικής και της μηχανικής υπολογιστών. Σήμερα ζει στην Βοστώνη των ΗΠΑ αλλά δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται την Ελλάδα με τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι science communicator και κοινωνικός επιχειρηματίας, ιδρυτής της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία". Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος STEMpowering Youth και συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του School lab, και του Celebrity Science. Είναι Βιολόγος, ενώ έχει κάνει διδακτορικό στη Γενετική στο Kings College London. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας "Fellow" του παγκοσμίου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών της "Ashoka". Έχει δύο παιδιά με τα οποία ταξιδεύει συχνά, έχοντας έως σήμερα επισκεφτεί πάνω από 90 χώρες.

Νίκη Συροπούλου

Η Νίκη Συροπούλου είναι επικεφαλής του Singularity Summit στην Ελλάδα, ιδρύτρια και συντονίστρια του TEDxAcademy, με μακρόχρονη πορεία ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές επιχειρήσεις στον τομέα του marketing. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς και MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων & Brand Management στο Πανεπιστήμιο του Texas Austin των ΗΠΑ. Την συναρπάζουν οι νέες τεχνολογίες και δεν σταματά να αναζητά καινοτόμες ιδέες και νέες συνεργασίες που φέρνουν νέες προοπτικές στον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα. Μοιράζεται τις εμπειρίες της και την ομάδα στελεχών και νέων εθελοντών που πλαισιώνουν το SingularityU Summit Greece.

Άρης Γεωργόπουλος

Ο Άρης Γεωργόπουλος είναι Εμπορικός Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων στην Vodafone Ελλάδας. Με μακρόχρονη εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις marketing στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων, ο Άρης εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone Ελλάδας το 2010 και σύντομα ανέλαβε επικεφαλής του Τμήματος Prepay Προϊόντων και μετέπειτα των Προϊόντων Family, σημειώνοντας σημαντικές εμπορικές επιτυχίες. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται όσο μπορεί με την μουσική.

Μαρία Σκάγκου

Η Μαρία Σκάγκου είναι Διευθύντρια Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων και Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας αλλά και μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα. Η Μαρία έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega Channel), στον Όμιλο Vivartia και στη δικηγορική εταιρεία Μ&Π Μπερνίτσα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψηφιακής πολιτικής και νέων τεχνολογιών για τα οποία αρθρογραφεί συχνά. Της αρέσουν τα σπορ, αγαπά την τέχνη και τη λογοτεχνία καθώς και το Nelson, τον westie σκύλο της, με τον οποίο απολαμβάνει καθημερινές βόλτες.