Επιτροπή Αξιολόγησης

Και ποιος θα αξιολογήσει τις συναρπαστικές τεχνολογικές δημιουργίες σου;

Η αξιολόγηση, των projects και η ανάδειξη των νικητήριων ομάδων θα πραγματοποιηθεί από εξαμελή κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία στον χώρο των επιστημών αλλά και των τηλεπικοινωνιών.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι science communicator και κοινωνικός επιχειρηματίας, ιδρυτής της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία". Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος STEMpowering Youth και συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του School lab, και του Celebrity Science. Είναι Βιολόγος, ενώ έχει κάνει διδακτορικό στη Γενετική στο Kings College London. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας "Fellow" του παγκοσμίου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών της "Ashoka". Έχει δύο παιδιά με τα οποία ταξιδεύει συχνά, έχοντας έως σήμερα επισκεφτεί πάνω από 90 χώρες.

Μιχάλης Μπλέτσας

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Διευθυντής πληροφορικής και ερευνητής στο MIT Media Lab. Πέρα από την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης, ο Μιχάλης είναι γνωστός ως μέλος της ομάδας δημιουργών και σχεδιαστών της πρωτοβουλίας "One Laptop Per Child", που έλαβε το βραβείο Index το 2007 για τη συμβολή του στην υποστήριξη της πρόσβασης παιδιών από αναπτυσσόμενες χώρες στην τεχνολογία και την εκπαίδευση . Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στο Boston University και στο Northeastern University των ΗΠΑ στους τομείς της βιοϊατρικής μηχανικής και της μηχανικής υπολογιστών. Σήμερα ζει στην Βοστώνη των ΗΠΑ αλλά δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται την Ελλάδα με τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.

Μαρία Σκάγκου

Η Μαρία Σκάγκου είναι Διευθύντρια Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων και Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας αλλά και μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα. Η Μαρία έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega Channel), στον Όμιλο Vivartia και στη δικηγορική εταιρεία Μ&Π Μπερνίτσα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψηφιακής πολιτικής και νέων τεχνολογιών για τα οποία αρθρογραφεί συχνά. Της αρέσουν τα σπορ, αγαπά την τέχνη και τη λογοτεχνία καθώς και το Nelson, τον westie σκύλο της, με τον οποίο απολαμβάνει καθημερινές βόλτες.

Κάτια Σταθάκη

Η Κάτια Σταθάκη έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Henley Business School, στο Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2002 η Κάτια είναι μέλος της Vodafone Ελλάδας και έχει αναλάβει ποικίλους ηγετικούς ρόλους τόσο στο Consumer Commercial όσο και στο Vodafone Business Unit. Το 2021 η Κάτια διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone Αλβανίας, όπου πραγματοποίησε με επιτυχία την ανάκαμψη της εταιρείας, αύξησε το μερίδιο αγοράς και πέτυχε μεγάλη αύξηση εσόδων και πελατών. Τον Απρίλιο του 2023 η Κάτια εντάσσεται ξανά στη Vodafone Ελλάδας, στο νέο της ρόλο ως Εμπορική Διευθύντρια Καταναλωτικών Προϊόντων και μέλος του ExCo της Vodafone Ελλάδας. Είναι παντρεμένη, έχει έναν 12χρονο γιο, τον Λεωνίδα και λατρεύει τα ταξίδια.

Σοφοκλής Σωτηρίου

Ο Σοφοκλής Σωτηρίου είναι Υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Με εξειδίκευση στην Αστροφυσική Υψηλών Εργειών και στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, όπου έχει ολοκληρώσει δύο διδακτορικές διατριβές, ο Σοφοκλής έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει μεγάλη σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Παράλληλα, έχει συγγράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 45 αυτόνομα βιβλία, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία που διδάσκονται στην Ε και ΣΤ Δημοτικού στα ελληνικά σχολεία. Περνά πολλές ώρες συζητώντας και ανακαλύπτωντας ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα με τους μαθητές του, προετοιμάζοντάς τους για συναρπαστικές εξωσχολικές εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Γιώργος Τζανετάκος

Ο Γιώργος Τζανετάκος ανέλαβε την θέση του Εμπορικού Διευθυντή Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας από το 2021. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone Ελλάδας το 2000, αναλαμβάνοντας διάφορους διοικητικούς ρόλους Marketing και Πωλήσεων στις διευθύνσεις Consumer και Business, όπως Head of Enterprise Sales, Head of Consumer Sales, Head of SoHo and SME segment, Direct Sales Manager Manager. Σπούδασε BEng in Electrical Engineering και ΜEng in Satellite and Mobile Communications στο πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας.