Blog

Ένας «σκουπιδοχάφτης» για κάθε τάξη

News

05
Oct
SHARE

Οι Αρντουίνοι από την Καλαμάτα και οι Twin Science από τα Χανιά δείχνουν τον δρόμο για καθαρές και τακτοποιημένες σχολικές αίθουσες

Η σχολική αίθουσα αναμένεται να είναι το στέκι σου για τους επόμενους μήνες οπότε η καθαριότητά της είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικότερα όταν ήδη βρισκόμαστε στην τρίτη σεζόν της πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, είτε πρόκειται για την αίθουσα του σχολείου, είτε για τον χώρο κάποιας εξωσχολικής δραστηριότητας, ή ακόμα και για το δωμάτιό σου, η διατήρηση της καθαριότητας είναι συχνά μία απαιτητική δουλειά και χρειάζεται περισσότερα από δύο χέρια ώστε να γίνει σωστά.

Γι’ αυτό, αντί να τα περιμένεις όλα από το προσωπικό καθαριότητας (ή τους γονείς σου), το να βάλεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου ένα χεράκι, είναι μια καλή αρχή ώστε να διατηρείται η τάξη σου (και το δωμάτιό σου) σε καλύτερη και καθαρότερη κατάσταση.

Κάνε το πέταγμα των σκουπιδιών παιχνιδάκι

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Αρντουίνοι από το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, και στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του Generation Next, δημιούργησαν τον «Σκουπιδοχάφτη», έναν έξυπνο κάδο απορριμμάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Κάθε φορά που ο Αθανάσιος, ο Ιάσονας, ο Ιωάννης, ο Κριστιάν και τα άλλα παιδιά από την Α' Γυμνασίου τον πλησιάζουν, ανοίγει αυτόματα το καπάκι του και «χάβει» τα σκουπίδια χωρίς να χρειάζεται να τον αγγίξουν.

Όπως φαίνεται, τα παιδιά μελέτησαν σε βάθος το μάθημα «Arduino Αισθητήρες και Περιφερειακά» του Generation Next, ανακάλυψαν τον εφευρέτη που κρύβεται μέσα τους και δημιούργησαν μία συσκευή που διευκολύνει την καθημερινότητα όχι μόνο των ίδιων και των συμμαθητών τους, αλλά και του προσωπικού καθαρισμού του σχολείου.

Αν θέλεις κι εσύ να τους μιμηθείς και να κατασκευάσεις τον «Σκουπιδοχάφτη» με τους συμμαθητές σου και να επωφεληθείτε της καθαρότερης τάξης που συνεπάγεται, διάβασε περισσότερα εδώ.

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται

Όπως ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next, είτε «τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται» είτε η πρώτη τάξη του 6ου Γυμνασίου Χανίων αντιμετώπιζε κατά καιρούς τα ίδια θέματα «τάξης & υγιεινής» με το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Έτσι, οι Twin Science αποφάσισαν επίσης να κάνουν το πέταγμα των σκουπιδιών παιχνιδάκι με τη βοήθεια του «Mr. Trash Bin», ενός κάδου απορριμμάτων που ανοίγει αυτόματα όταν τον πλησιάζεις. Πλέον, ο Ιάκωβος, ο Γιώργος και οι συμμαθητές τους, «παίζοντας» πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα στον κάδο και όχι στο πάτωμα.

Γι’ αυτό και θεωρούν ότι ο «Mr. Trash Bin», όχι μόνο βοηθάει στην καθαριότητα αλλά διδάσκει όσους αλληλοεπιδρούν μαζί του πώς να είναι πιο ευσυνείδητοι απέναντι στους κανόνες υγιεινής της τάξης. Εδώ, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τον «Mr. Trash Bin» και να δεις τις οδηγίες των Twin Science για το πως να κατασκευάσεις με τους συμμαθητές σου τον δικό σας έξυπνο κάδο απορριμμάτων.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας! Και μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας. Ο νέος κύκλος του Generation Next έχει ήδη ξεκινήσει!