Blog

Ανακάλυψε το Geocaching και διασκέδασε παρέα με τους φίλους σου όπως οι Mad Scienteens από τα Χανιά

News

21
Sep
SHARE

Τι κοινό έχουν η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς στη Μεσσηνία με τον «Μωυσή» του Μικελάντζελο, το αεροδρόμιο Wolf Track στην Αλάσκα και το Πολυτεχνείο του Otago στη Νέα Ζηλανδία; Φαινομενικά κανένα κοινό, μιας και η κάθε τοποθεσία όχι μόνο απέχει αρκετά, αλλά και διαφέρει αισθητά από την άλλη.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που ενώνει αυτές τις τέσσερις τοποθεσίες (και άλλες 3 εκατομμύρια παγκοσμίως): αποτελούν σημεία Χ του μεγαλύτερου κυνηγιού θησαυρού στον κόσμο.

Οι κυνηγοί της θαμμένης κρύπτης

Το Geocaching ή Geosearching, είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που παίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Όπου [Χ] βάλε μία κρύπτη που βρίσκεται θαμμένη σε ένα από τα εκατομμύρια σημεία αναζήτησης στον κόσμο. Σε όλη την Ελληνική επικράτεια βρίσκονται καλά κρυμμένες περίπου 3.500 κρύπτες.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι μέσω της ιστοσελίδας του geocaching ή της δωρεάν εφαρμογής για smartphone, να εντοπίσεις μία κρύπτη, να την επισκεφτείς, να καταγράψεις στο σημειωματάριο της κρύπτης την ανακάλυψή σου καθώς και να τη δηλώσεις στην ιστοσελίδα. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις τη δική σου κρύπτη και να την ανεβάσεις στην ιστοσελίδα προσκαλώντας τους συμπαίκτες σου από όλο τον κόσμο να την ανακαλύψουν.

Μία κρύπτη αποτελείται συνήθως από το κουτί (ένα τάπερ ή ένα δοχείο που να σφραγίζει καλά), ένα μπλοκάκι, ένα στυλό, ένα σημείωμα καλωσορίσματος –το οποίο είναι χρήσιμο και σε περίπτωση που κάποιος τυχαία ανακαλύψει την κρύπτη– και διάφορα αντικείμενα-θησαυρούς για τους δημιουργούς της κρύπτης. Μπορείς να πάρεις κάποιο από αυτά ως ενθύμιο αλλά θα πρέπει να το αντικαταστήσεις με κάτι δικό σου ισότιμης αξίας.

Πώς να πάρεις μέρος στο μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού 

∙ Μπες στην ιστοσελίδα www.geocaching.com και δημιούργησε δωρεάν το λογαριασμό σου. 

∙ Άνοιξε το χάρτη και ψάξε για κρύπτες στην περιοχή σου ή σε οποιαδήποτε περιοχή ενδιαφέροντος για εσένα και την παρέα σου. 

∙ Επιλέγοντας μία κρύπτη που σε ενδιαφέρει, μπορείς να διαβάσεις πληροφορίες για τις συντεταγμένες της, το περιεχόμενό της και την ιστορία της. 

∙ Είσαι έτοιμη/ έτοιμος για περιπέτεια; Με τη βοήθεια του GPS ή του smartphone σου μπορείς να ξεκινήσεις το κυνήγι της θαμμένης κρύπτης. Μόλις τη βρεις, μην ξεχάσεις να υπογράψεις στο ημερολόγιο της και να μοιραστείς την εμπειρία σου με ιστορίες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της κρύπτης.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ό,τι και οι Mad Scienteens από τα Χανιά. Δες το βίντεό τους και ανάλαβε δράση με την παρέα ή την οικογένειά σου. Καλή διασκέδαση! Το κυνήγι της θαμμένης κρύπτης σε περιμένει.