Blog

Οι επιστημονικές αποδείξεις για όσους αμφισβητούν ότι πράγματι πήγαμε στο φεγγάρι

News

14
Oct
SHARE

Αν και η διαστημική κοινότητα εργάζεται εντατικά για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη και την Αφροδίτη, στη Γη υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν πιστεύουν ότι πήγαμε ποτέ στη Σελήνη.

Ωστόσο οι αποδείξεις ότι ταξιδέψαμε στο φεγγάρι υπάρχουν! Ας δούμε τις σημαντικότερες από αυτές:

Το σουβενίρ: σεληνιακά πετρώματα

Ο άνθρωπος δεν πάτησε απλώς στο φεγγάρι, αλλά έφερε πίσω και ένα αξέχαστο σουβενίρ για τους υπόλοιπους: 2.200 δείγματα από το έδαφος της Σελήνης συνολικού βάρους 381 κιλών! Ίσως το σουβενίρ δεν είναι και τόσο μικρό, ωστόσο είναι πολύ πολύ παλιό: Ορισμένα από τα πετρώματα αυτά χρονολογούνται 4,5 δισεκατομμύρια έτη, ή 200 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα από τα παλιότερα πετρώματα που έχουν βρεθεί ποτέ στη Γη.

Αλλεπάλληλες έρευνες, αναλύσεις και πειράματα έχουν αποδείξει ότι τα γεωλογικά αυτά υλικά δεν υπάρχουν στη Γη και όντως προέρχονται από τη Σελήνη.

Η φωτογραφία: η σημαία (που δεν ανεμίζει)

Ένα από τα πλέον βασικά επιχειρήματα στο οπλοστάσιο όσων υποστηρίζουν ότι δεν ταξιδέψαμε ποτέ στη Σελήνη, είναι η εικόνα της Αμερικανικής σημαίας που ανεμίζει. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο να συμβεί στη Σελήνη, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει αέρας.

Στην πραγματικότητα, η σημαία δεν ανεμίζει απλά στηρίζεται σε έναν μηχανισμό με σχήμα Γ και κάποια εσωτερικά καλώδια, ώστε να μπορεί να παραμένει ξεδιπλωμένη. Η έλλειψη της ατμόσφαιρας άλλωστε είχε προβλεφθεί από τον κατασκευαστή της. Καθώς λοιπόν οι αστροναύτες προσπάθησαν να τη στερεώσουν στο έδαφος, οι κινήσεις τους προκάλεσαν «ρυτίδες» στο ύφασμα της σημαίας.

Ως αποτέλεσμα, εδώ και δεκαετίες η πρώτη σημαία που τοποθετήθηκε στη Σελήνη μοιάζει σαν να κινείται από ριπές αέρα αν και βρίσκεται σε ένα ουράνιο σώμα που δεν διαθέτει ατμόσφαιρα!

Κάτι που αφήσαμε πίσω: καθρέφτες στη Σελήνη

Πέντε καθρέφτες που τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία της Σελήνης Αμερικανοί και Σοβιετικοί αστροναύτες αποδεικνύουν την ανθρώπινη παρουσία στο δορυφόρο της Γης – και όχι μόνο μέσω φωτογραφιών!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ανακλαστικά πάνελ, χάρη στα οποία μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση της Γης από τη Σελήνη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εγκαταστάσεις με laser από τη Γη, στοχεύουν τα πάνελ που βρίσκονται στη Σελήνη και υπολογίζουν τον χρόνο που χρειάζεται η ακτίνα για να επιστρέψει: Περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.

Έτσι, γνωρίζουμε την απόσταση της Σελήνης από τη Γη (385.000 χιλιόμετρα) με ακρίβεια χιλιοστών. Με αντίστοιχα πειράματα, έχουμε μάθει πως η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη κατά περίπου 3,8 εκατοστά το χρόνο, ή ότι το 20% του εσωτερικού πυρήνα της Σελήνης είναι πιθανότατα υγρό.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα πειράματα αυτά είναι εφικτά μόνο χάρη στην εγκατάσταση των ανακλαστήρων στη σεληνιακή επιφάνεια!

Στις 21 Ιουλίου 1969, ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, εκπροσωπώντας όλους τους «γήινους», είπε την περίφημη φράση: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα». Μόλις είχε περπατήσει στο έδαφος της Σελήνης, κάνοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο άλμα για την εξερεύνηση του διαστήματος από τις μελλοντικές γενιές. Κι αυτό είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης.