Blog

Apps για να βάλεις χρήματα στην άκρη

News

20
Jan
SHARE

Εφαρμογές και tech λύσεις για όσους θέλουν να αποταμιεύσουν

Μήπως στα προσχολικά σου χρόνια έπαιζες φανατικά «σούπερ μάρκετ» ή «μανάβικο»; Μήπως τα πρώτα σχολικά χρόνια η Monopoly ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι και ο Σκρουτζ Μακ Ντακ το είδωλό σου; Τότε η έννοια της διαχείρισης και της αποταμίευσης χρημάτων δεν σου είναι καθόλου άγνωστη!

Διότι «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» που έλεγαν και οι παλαιότεροι. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αποταμίευσης: αν περιορίσεις την καθημερινή ή μηνιαία κατανάλωσή σου, έστω και από λίγο, θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψεις μελλοντικές ανάγκες σου: από το να αγοράσεις ένα καινούριο σακίδιο για το σχολείο, μέχρι ένα καινούριο game ή ένα τηλεσκόπιο. Εξαρτάται από τους στόχους σου (και βέβαια τους κόπους σου)!  

3 εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αποταμίευση

Η αποταμίευση προϋποθέτει ότι θα μπορέσεις να διαχειριστείς τα οικονομικά σου με τέτοιο τρόπο ώστε και να μην «πεινάσεις» αλλά και να μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα από το χαρτζιλίκι σου. Εκτός του τραπεζικού λογαριασμού ή του κουμπαρά όπου συγκεντρώνεις τις οικονομίες σου, υπάρχουν εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα οικονομικά σου ως ενήλικας και να πετύχεις το στόχο σου.

Fast Budget – Expense Manager

Μία εφαρμογή που θα σε βοηθήσει ώστε να παρακολουθείς και να ελέγχεις τα ημερήσια έσοδα και έξοδά σου. Μέσω της εφαρμογής μπορείς να συγχρονίσεις λογαριασμούς ή χρεωστικές κάρτες, να δημιουργήσεις προσαρμοσμένους προϋπολογισμούς με βάση τους στόχους σου και να παρακολουθείς με γραφήματα και ημερολόγιο την πορεία των αποταμιεύσεών σου. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις τόσο εσύ όσο και οι γονείς σου και η βασική έκδοση είναι δωρεάν ενώ κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

1Money

Άλλη μία εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών και προϋπολογισμού, η βασική έκδοση της οποίας είναι δωρεάν και διατίθεται και στα ελληνικά. Σύμφωνα με τους χρήστες της, είναι πολύ βολική και εύκολη στη χρήση και αν καταγράφεις τα πάντα, στο τέλος κάθε μήνα γνωρίζεις ακριβώς που πήγαν τα χρήματά σου.

Bluecoins

Η Bluecoins είναι ένα app διαχείρισης χρημάτων, παρακολούθησης εξόδων και δημιουργίας προϋπολογισμών ανάλογα με τις ανάγκες σου. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις αποταμιεύσεις σου, τον προϋπολογισμό, τα έξοδα ή το εισόδημά σου, μπορούν εύκολα να εξαχθούν σε αρχεία pdf, excel, html ή ακόμη και να εκτυπωθούν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν έφηβο, ένα νοικοκυριό ακόμα και μια μικρή επιχείρηση, και η βασική έκδοσή της είναι δωρεάν και στα ελληνικά.