Διαγωνισμός

Κάνε τις ιδέες σου πραγματικότητα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next!


Ανακάλυψες, έμαθες, πειραματίστηκες.
Είναι ώρα να δημιουργήσεις τις δικές σου τεχνολογικές κατασκευές και να πάρεις μέρος στον πιο συναρπαστικό διαγωνισμό!

Video Tutorials

Σημαντικές ημερομηνίες διαγωνισμού

28Μαρτίου
22Μαΐου
Ο υπεύθυνος καθηγητής δηλώνει συμμετοχή ομαδας 2-4 ατόμων
28Μαρτίου
22Μαΐου
Οι ομάδες παρακολουθούν τα μαθήματα και δουλεύουν πάνω στο τοπικό πρόβλημα που θα επιλύσουν
23Μαΐου
05Ιουνίου
Ο υπεύθυνος καθηγητής καταθέτει το project της ομαδας
Ιούλιος
2022
Ανακοίνωση νικητών!

Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό


Συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει μόνο ο καθηγητής, ο οποίος ορίζεται και σαν επικεφαλής της ομάδας, αποτελούμενης από 2-4 άτομα.


Είσαι καθηγητής και θέλεις να υποβάλεις συμμετοχή στον διαγωνισμό;

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια μαθήματα της πλατφόρμας πρέπει να παρακολουθήσω, για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό;

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει προτεινόμενα μαθήματα, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τις απαραίτητες STEM γνώσεις, για να υλοποιήσεις το project σου. Επίλεξε εσύ τις ενότητες που σε ενδιαφέρουν ή και όλες, για μια πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία! 

Θα υπάρξουν νέα μαθήματα στην πλατφόρμα;

Μπορείς να εγγραφείς στην πλατφόρμα, για να ενημερώνεσαι κάθε φορά που ανεβαίνει νέο εκπαιδευτικό υλικό στην πλατφόρμα.

Από πόσα άτομα πρέπει να αποτελείται μια ομάδα συμμετοχής;

Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 2 έως 4 μαθητές, ίδιων ή διαφορετικών ηλικιών / τάξεων / σχολείων και έναν εκπαιδευτή. 

Σε ποιες θεματικές πρέπει να εστιάζει η κατασκευή μου;

Η κατασκευή σου πρέπει να εστιάζει στις εξής θεματικές:

  1. Ασφάλεια-Προστασία
  2. Smart Cities -Αυτοματισμοί
  3. Βιομιμητική
  4. Περιβάλλον
  5. Εφαρμογές Υγείας
  6. Ψηφιακές Κατασκευές - Υπηρεσίες
Η κατασκευή μου για τον διαγωνισμό χρειάζεται συγκεκριμένες προδιαγραφές;

Η κατασκευή σου πρέπει να συμβαδίζει με τα κριτήρια του διαγωνισμού, βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση, δίνοντας διαφορετική βαρύτητα στο καθένα.

  1. Θα πρέπει να γίνεται σαφής προσδιορισμός στην επίλυση ενός προβλήματος της τοπικής κοινωνίας (βαρύτητα 35%): Θα αξιολογηθεί ο βαθμός στον οποίο η ιδέα/η κατασκευή σας, δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά την τοπική κοινότητα, μια ομάδα ανθρώπων (μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κλπ.), τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διευκόλυνση ή τον εκσυγχρονισμό  κάποιου παραγωγικού τομέα (αγροτικό, κτηνοτροφικό) ή κάποιου συλλόγου (ορειβατικό, ποδηλατικό, αλιευτικό κλπ.). Θα πρέπει να υπάρχει σαφήνεια ιδεών και συμπερασμάτων, καλή κατανόηση του θέματος και πειστικές μέθοδοι, λύσεις και μηνύματα εφαρμογής. 
  2. Για την κατασκευή θα πρέπει να έχει γίνει χρήση νέων τεχνολογιών (βαρύτητα 35%): Θα αξιολογηθεί ο βαθμός στον οποίο η κατασκευή αξιοποιεί νέες τεχνολογίες (π.χ. Arduino), αυτοματισμούς, εμπλέκει τηλεπικοινωνίες ή Εφαρμογές (Applications) για να επικοινωνεί με τον χρήστη, ή να δίνει μια εικονική/διαδικτυακή λύση σε ένα πρόβλημα μέσω εφαρμογής. 
  3. Η εφαρμογή της ιδέας σε κατασκευή θα πρέπει να έχει βασιστεί και στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (βαρύτητα 15%): Θα αξιολογηθεί το αν η ομάδα συνεργάστηκε και σε ποιο βαθμό με τοπικούς φορείς (Δήμο, εταιρείες, ερευνητικά κέντρα πανεπιστήμια, οργανισμούς)  για τον εντοπισμό του προβλήματος ή την υλοποίηση του project, καθώς και η ενσωμάτωση των φορέων αυτών κατά την υλοποίηση του Έργου. 
  4. Η κατασκευή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία στην παρουσίαση, καθώς και σωστό διαμοιρασμό του έργου και της κατασκευής στα μέλη της ομάδας (βαρύτητα 15%): Κατά την αξιολόγηση θα ληφθεί υπ’όψιν η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η καινοτομία. Επιπλέον, αξιολογείται ο διαμοιρασμός του Έργου/Κατασκευής ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, καθώς και ο τρόπος παρουσίασης  αυτού. Όλοι οι μαθητές μιας ομάδας θα πρέπει να έχουν γενική αλλά και ειδική γνώση για την κατασκευή τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν την ανάγκη σύλληψης της ιδέας της ομάδας. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σαφής ο ρόλος και η συμβολή του κάθε μαθητή στην ομάδα.  

 

Πού μπορώ να δω παραδείγματα από άλλες κατασκευές;

Για ακόμα περισσότερη έμπνευση απόλαυσε κάποια videos εδώ!