Διαγωνισμός

Video Tutorials

Σημαντικές ημερομηνίες διαγωνισμού

09Οκτωβρίου 2023
04Μαρτίου 2024
Ο υπεύθυνος καθηγητής δηλώνει συμμετοχή ομαδας 2-4 ατόμων
09Οκτωβρίου 2023
04Μαρτίου 2024
Οι ομάδες παρακολουθούν τα μαθήματα και δουλεύουν πάνω στο τοπικό πρόβλημα που θα επιλύσουν
05Μαρτίου 2024
28Απριλίου
2024
Ο υπεύθυνος καθηγητής καταθέτει το project της ομαδας
Ιούνιος
2024
Ανακοίνωση νικητών!

Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό


Συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει μόνο ο καθηγητής, ο οποίος ορίζεται και σαν επικεφαλής της ομάδας, αποτελούμενης από 2-4 άτομα.


Είσαι καθηγητής και θέλεις να υποβάλεις συμμετοχή στο διαγωνισμό;

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια μαθήματα της πλατφόρμας πρέπει να παρακολουθήσω, για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό;

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει προτεινόμενα μαθήματα, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τις απαραίτητες STEM γνώσεις, για να υλοποιήσεις το project σου. Επίλεξε εσύ τις ενότητες που σε ενδιαφέρουν ή και όλες, για μια πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία! 

Θα υπάρξουν νέα μαθήματα στην πλατφόρμα;

Μπορείς να εγγραφείς στην πλατφόρμα, για να ενημερώνεσαι κάθε φορά που ανεβαίνει νέο εκπαιδευτικό υλικό.

Από πόσα άτομα πρέπει να αποτελείται μια ομάδα συμμετοχής;

Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 2 έως 4 μαθητές /μαθήτριες, ίδιων ή διαφορετικών ηλικιών / τάξεων / σχολείων και έναν εκπαιδευτή. 

Σε ποιες θεματικές πρέπει να εστιάζει η κατασκευή μου;

Η κατασκευή σου πρέπει να εστιάζει στις εξής θεματικές:

  1. Ασφάλεια-Προστασία
  2. Smart Cities -Αυτοματισμοί
  3. Περιβάλλον
  4. Εφαρμογές Υγείας
  5. Ψηφιακές Κατασκευές - Υπηρεσίες
Η κατασκευή μου για τον διαγωνισμό χρειάζεται συγκεκριμένες προδιαγραφές;

Η κατασκευή σου πρέπει να συμβαδίζει με τα κριτήρια του διαγωνισμού, βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση, δίνοντας διαφορετική βαρύτητα στο καθένα.

 

1. Σαφής προσδιορισμός προβλήματος: 20%

Αξιολογείται ο βαθμός στον οποίο η ομάδα μπορεί να εμπνευστεί από την καθημερινότητα και να συνδέσει την επιστήμη με την καθημερινή ζωή και την τοπική κοινότητα, αλλά και η ικανότητα εντοπισμού ενός πραγματικού προβλήματος και η δυνατότητα περιγραφής αυτού.

2. Επίλυση προβλήματος και  κοινωνικός αντίκτυπος: 30%

Αξιολογείται ο βαθμός στον οποίο η προτεινόμενη λύση απαντά με σαφήνεια και πειστικότητα στο πρόβλημα που έχει επιλεχθεί, εάν η λύση είναι υλοποιήσιμη και έχει άμεση πρακτική εφαρμογή και κατά πόσο έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο π.χ. αφορά στην τοπική κοινότητα, μια  ομάδα ανθρώπων (μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κλπ.), τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διευκόλυνση ή τον εκσυγχρονισμό κάποιου παραγωγικού τομέα (αγροτικό, κτηνοτροφικό) ή κάποιου συλλόγου (ορειβατικοί, ποδηλατικοί, αλιευτικοί κλπ.).

3. Χρήση νέων τεχνολογιών: 30%

Αξιολογείται ο βαθμός στον οποίο η κατασκευή αξιοποιεί νέες τεχνολογίες (π.χ. Arduino) και αυτοματισμούς ή/και εμπλέκει τηλεπικοινωνίες ή Εφαρμογές (Applications) για να επικοινωνεί με τον χρήστη, ή/και δίνει μια εικονική/διαδικτυακή λύση σε ένα πρόβλημα μέσω μιας εφαρμογής και επομένως ο βαθμός στον οποίο συνδέουν, τελικά, την τεχνολογία με την καθημερινή ζωή και την επίλυση προβλημάτων.

4. Συνεργασία με τοπικούς φορείς: 10%

Αξιολογούνται οι θεωρητικοί ή/και πρακτικοί τρόποι σύνδεσης της προτεινόμενης λύσης με την τοπική κοινότητα. Αυτοί περιλαμβάνουν την επικοινωνία με τοπικούς φορείς (δήμο, εταιρείες, ερευνητικά κέντρα πανεπιστήμια, οργανισμούς κ.ά.) τόσο για τον εντοπισμό του προβλήματος, την ανάπτυξη και αξιοποίηση της προτεινόμενης λύσης ή/και πιθανές μελλοντικές συνέργειες. H οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να αποδεικνύεται (π.χ. φωτογραφίες από συνάντηση, υλικό επικοινωνίας, κτλ).

5. Παρουσίαση: 10%

Αξιολογείται η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η καινοτομία στον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της προτεινόμενης λύσης της ομάδας. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την ίδια την εφαρμογή/κατασκευή, όσο και την παρουσίαση του video που θα υποβληθεί προς αξιολόγηση.

 

Πού μπορώ να δω παραδείγματα από άλλες κατασκευές;

Για ακόμα περισσότερη έμπνευση απόλαυσε κάποια videos εδώ ή δες τα projects που έχουν κατατεθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς εδώ!

Δήλωσε
συμμετοχή!
Ξεκίνα τα
Μαθήματα!