Blog

Τι συνέβη στο μικροσύμπαν του Generation Next τη χρονιά που μας πέρασε;

News

14
Oct
SHARE

Φέτος, το πρόγραμμα Generation Next έκλεισε τα τρία του χρόνια, την ηλικία που οι ειδικοί περιγράφουν ως «threenager», τόσο νέο ακόμα αλλά και τόσο δυναμικό και ανυπόμονο να εξερευνήσει τον κόσμο.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη στο μικροσύμπαν του Generation Next τη χρονιά που μας πέρασε: 

526 μαθητές & 20 καθηγητές, συμμετείχαν στα εργαστήρια STEM

2.800 μαθητές έλαβαν τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά πακέτα με εξοπλισμό STEM, για τα μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας 

56.907 μαθητές και καθηγητές αξιοποίησαν την ψηφιακή πλατφόρμα του Generation Next

670 εισήλθαν στον κόσμο του εκπαιδευτικού Mobile Game «The Moondiver Xperience»

155 καινοτόμα projects δημιουργήθηκαν 

25 πόλεις από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος 

60.923 μαθητές και καθηγητές ωφελήθηκαν συνολικά. 

Ανακάλυψες, έμαθες, πειραματίστηκες. Και μετά ήρθε η σειρά μας!

Με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου, αποφασίσαμε να διενεργήσουμε μία έρευνα σε συνεργασία με τη SciCo, προκειμένου να ανακαλύψουμε τις σκέψεις σου για το Generation Next, να μάθουμε από την εμπειρία σου και να πειραματιστούμε με το feedback σου. 

Όλοι οι συμμετέχοντες μας είπαν ότι θεωρούν το Generation Next ως μια εξαιρετικά θετική εμπειρία, μέσω της οποίας μαθαίνουν για την επιστήμη και την τεχνολογία, αποκτούν νέες δεξιότητες όπως επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα και συνεργασία, ενώ αναπτύσσουν συμπεριφορές όπως υπευθυνότητα, συμμετοχή και εμπιστοσύνη.

Το μεγαλύτερο όφελος του προγράμματος για τους μαθητές είναι η παροχή κινήτρων για περαιτέρω ενασχόληση με την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα –δάσκαλοι, μαθητές, γονείς– θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. 

Πώς οι καθηγητές βελτίωσαν τη σχέση τους με τους μαθητές

Για τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το Generation Next λειτουργεί ως εργαλείο εκπαιδευτικής εμβάθυνσης στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όπως οι ίδιοι λένε, τους παρέχει τα μέσα για την εξερεύνηση νέων τρόπων διδασκαλίας και αντίληψης τους μαθήματος. Οι καθηγητές επίσης μας επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα αποτέλεσε για αυτούς ένα μέσο βελτίωσης της σχέσης τους με τους μαθητές τους. 

Τέλος, με μεγάλη χαρά ανακαλύψαμε ότι τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές και οι γονείς είναι θετικά διακείμενοι απέναντι στο Generation Next και θα το συνιστούσαν ανεπιφύλακτα διότι το αναγνωρίζουν ως μέσο διαμόρφωσης ενός καλύτερου μέλλοντος. 

Σας ευχαριστούμε πολύ! Ως εξερευνητές του σήμερα και δημιουργοί του αύριο,  είστε ο λόγος δημιουργίας του Generation Next και οι πρεσβευτές μας στην μαθητική κοινότητα του STEM. Τα καλύτερα έρχονται.