Blog

The Moondiver Xperience: Ένα mobile game που σε πάει στ’ άστρα

News

09
Aug
SHARE

Διασκεδαστικοί γρίφοι, εμπνευσμένες σπαζοκεφαλιές και απροσδόκητες προκλήσεις σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για fans της αστρονομίας

Ένα μήνυμα φτάνει στο κινητό της νεαρής Ρέας ή του αδερφού της, Άρη. Το μήνυμα είναι αρκετό για να τους εξάψει την περιέργεια, και να τους οδηγήσει σε ένα δάσος. Εκεί θα ανακαλύψουν ένα πολύ αλλόκοτο αεροσκάφος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα το είχαν βάλει στα πόδια, αλλά μένουν γιατί το μήνυμα έχει σταλεί από την Ηώ, μια θεία τους που εργάζεται ως επιστήμονας στο εξωτερικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζει μια δοκιμασία για τα αγαπημένα της ανίψια, αλλά αυτή εδώ είναι με διαφορά η πιο συναρπαστική.

Τι λες; Θα ακολουθήσεις τη Ρέα ή τον Άρη; Σου δίνουμε πέντε δευτερόλεπτα να αποφασίσεις.

Το ξέραμε ότι θα μείνεις.

Για την επιμονή σου, θα ανταμειφθείς με μια θέση στην περιπέτεια που θα σε στείλει στ’ αστέρια κι ακόμη παραπέρα. Η θεία των παιδιών που τους καθοδηγεί, βλέπεις, αγαπάει ιδιαίτερα την αστρονομία. Δέσε λοιπόν σφιχτά τη ζώνη σου, και ξεκινάμε.

Το σκάφος είναι πολύ γρήγορο, αλλά το βασικό πλεονέκτημά του είναι ότι δεν χρειάζεται καύσιμα για να κινηθεί. Τα ειδικά πάνελ του μετατρέπουν τις ακτίνες του ήλιου σε ηλεκτρισμό. Κι αν πέσει η νύχτα, μην ανησυχήσεις: η τεχνολογία επιτρέπει στο σκάφος να αντλεί ενέργεια από την ακτινοβολία που αντανακλά η Σελήνη.

Τα μηνύματα της θείας θα σε οδηγήσουν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου θα συλλέξεις απαραίτητα εξαρτήματα. Οι αποστολές απαιτούν να ακονίσεις το μυαλό σου, καθώς σε κάθε πόλη που επισκέπτεσαι θα πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κορυφαίων επιστημόνων. Μόνο αφού τους πείσεις όλους, και μαζέψεις τα αντικείμενα, θα μπορέσεις να στραφείς προς το διάστημα με στόχο τη Σελήνη. Και το μεγάλο ταξίδι στο ανεξερεύνητο σύμπαν θα έχει μόλις ξεκινήσει…

Ζήσε την εμπειρία του "The Moondiver Xperience" ξανά και ξανά σε smartphones και tablets με λειτουργικό Android. Περίπου 9.500 μικροί (αλλά και μεγαλύτεροι) gamers και επίδοξοι αστρονόμοι το έχουν ήδη κατεβάσει δωρεάν από το Google Play http://go.scify.gr/moondiverx.

Δεν είναι τυχαίο ότι το "The Moondiver Xperience" εντάχθηκε στο πρόγραμμα ξεναγήσεων των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και στο πρόγραμμα «Εξερευνώντας το σύμπαν: Νόμοι του Σύμπαντος “Νότες Μουσικής”», του Μουσείου Ηρακλειδών. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, στο πλαίσιο των εργαστηρίων STEM του Ιδρύματος Vodafone.