Blog

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με το STEM;

News

23
Aug
SHARE

Η λέξη STEM προκύπτει από τις λέξεις Science, Technology, Engineering & Mathematics – δηλαδή Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά – και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ενδιαφέροντος διεθνώς, απασχολώντας κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς.

Όπως δείχνει η μέχρι σήμερα εμπειρία, η επιτυχία των μαθημάτων STEM για παιδιά και εφήβους οφείλεται σε πολλούς λόγους, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και προωθεί τη συνεργασία και την ομαδικότητα, μαθαίνοντας παράλληλα στους νέους πως να συνδέουν τις επιστήμες και την τεχνολογία με τη καθημερινή τους ζωή.

Όλοι όσοι ασχολούνται συστηματικά με το STEM αναγνωρίζουν ότι όχι μόνο ενθαρρύνει την καινοτομία και βάζει τους νέους να σκεφτούν κριτικά και δημιουργικά, αλλά μπορεί μέσα από τις εφαρμογές που συνδέονται με αυτό, να συμβάλει στην κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη στο μέλλον.

Κάνοντας τη θεωρία πράξη, μαθαίνοντας καινούρια πράγματα και χρησιμοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία – κάτι που με τη σωστή καθοδήγηση δεν είναι καθόλου δύσκολο – νέοι άνθρωποι από όλον τον κόσμο κάνουν πραγματικότητα υπέροχες και ανατρεπτικές ιδέες. Και οι οποίες έχουν πολλαπλή αξία γιατί αποτελούν προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά.

Το STEM προσελκύει χιλιάδες νέους σε όλο τον κόσμο, γιατί ο συνδυασμός του πειραματισμού, της περιέργειας και της χρήσης της επιστήμης μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένες εφαρμογές για το κοινό καλό και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο φωτεινού και πιο αισιόδοξου μέλλοντος.

 

Ο βασικότερος όμως λόγος είναι άλλος: Το STEM έχει πλάκα!